TEMATIKA POSVETA 

Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrovNAJAVA POSVETA


Posvet v okviru 28. Mednarodne konference o materialih in tehnologijahDogodek pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo in pod pokroviteljstvom SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v

četrtek, 17. oktobra 2019, od 09:00 do 18:00 ure
v GH Bernardin v Portorožu

Naslov letošnjega posveta:

Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov
Connecting – key to success


Sodelovanje je gonilna sila konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter pomembna sestavina premagovanja izzivov razvoja človeških virov. Dopoldanski del bo namenjen povezovanju treh sklopov: industrije z industrijo, industrije z JRZ ter JRZ med sabo. Posvetili se bomo dobrim praksam, prednostim članstva v SRIP-ih, doseženim rezultatom in pogledom v prihodnost. Sogovorniki bodo predstavniki podjetij ter institucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

 
V popoldanskem delu bomo ostali zvesti kadrovskim izzivom v luči odprtosti za povezovanje. Plenarna predavanja vrhunskih športnikov in strokovnjakov bodo osvetlila humanistični vidik in pomen povezovanja. Predstavljeni bodo trendi na področju razvoja človeških virov ter izzivi, ki jih nove tehnologije in umetna inteligenca prinašajo podjetjem na prehodu v Industrijo 4.0. Premierno bomo predstavili model neformalnega izobraževanja za področje kompozitov.


petek, 18. oktobra 2019, od 09:00 do 14:00 ure
3D tisk kovinskih materialov – delavnica

Pod okriljem SRIP-a Materiali za končne produkte in v sodelovanju z Razvojnim centrom SiEva bo organizirana delavnica 3D tiska kovinskih materialov. Na delavnici se bodo predstavili slovenski in vodilni evropski strokovnjaki ter končni uporabniki na področju 3D tiska kovin.

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 17. in 18. oktobra 2019 v GH Bernardin v Portorožu. Dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da se prijavite.


Prijavnica je dostopna TUKAJ

Program dvodnevnega dogodka je v prilogi.

Povezava na spletno stran objave dogodka.

Vabljeni so tudi predstavniki medijev.


Vabljeni!


»Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«


Vesna Nahtigal l.r. Koordinatorica SRIP MATPRO         ||         Marko Drobnič l.r. Predsednik SSM in Sveta SRIP MATPRO


ORGANIZATOR, SOORGANIZATORJI IN SPONZORJI
ORGANIZATOR
SOORGANIZATORJI
SDM - SLOVENSKO DRUŠTVO ZA MATERIALESPONZORJI


NAZAJ NA VRH